ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Дечја недеља обележава се у трајању од 7. до 13. октобра, под мотом

Да право свако – дете ужива лако!

30 година Конвенције о правима детета

Понедељак 7.10.

Дечја представа за ученике од 1-4 разреда у извођењу УДРУЖЕЊА СЦЕНСКИХ УМЕТНИКА, СТРУЧЊАКА И САРАДНИКА У КУЛТУРИ СРБИЈЕ,  „Веселе чаролије“. Представа ће бити приказана у два термина, 11 и 13:30 часова

Уторак 8.10.

У склопу пријема првака у Дечји савез, ученици другог разреда праве и додељују беџеве „Добродошлице“  за нову генерацију ђака првака .

Ученици првог разреда посетиће Народну библиотеку „Свети Сава“.

Среда 9.10.

У Жућином паркићу биће организована традиционална трка „За срећније детињство“ за ученике од I-VIII разреда. Од 11-12 часова одржаће се трка за ученике од првог до четвртог разреда. За ученике од петог до осмог разреда трка ће почети у 12 часова.

У случају лошег времена, доћи ће до померања трке

 Четвртак  10.10.

  У холу школе одржаће се продајни базар у термину од 11 до 13:30 часова

( ученици продају играчке или продукте које су сами израдили. )

Петак 11.10.

  • Финални турнир у екипним спортовима за ученике од 5-8 разреда одржаће се у термину од 11-13:30 часова
  • Надвлачење конопца за ученике од 1-4 разреда  у термину од 11 до 12 часова
  • У оквиру одељења Дечја недеља ће бити обележена низом активности: Разговор о дечјим правима, дан лепих речи, поклон пажње, израда играчака, игре некада и сада, дружење између одељењских заједница, литерарни радови на тему дечјих права и њихова изложба поред учионица 25 и 26.
  • Представници Ученичког парламента израдиће КУТИЈУ ПОВЕРЕЊА  за анонимне пријаве насилног понашања. Такође, направиће презентације на тему  дечјих права које ће представити ученицима четвртог разреда
Author