РАДИОНИЦА У МУЗЕЈУ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ

Ученици наше школе ( 2/3, 7/2 , 8/1, 8/2)  су 15.октобра 2019. у пратњи својих наставника, Мирјане Ранитовић и Зорана Бановића,  боравили су у Музеју примењене уметности у Београду.

      На отварању  54. Дечијег октобарског салона музејски ликовни педагог, Леа Зеи, позвала je наставнике да са својим ученицима учествују на једној од понуђених радионица у оквиру салона. Као што је познато, наши ученици су имали одличне резултате на Конкурсу (Трећа награда – Теодора Рајковић 2/3 и доста изложених радова на Дечијем октобарском салону).

            Кустос Леа организовала је активности за децу у којима су сви уживали :

  • Посета изложби дечјих радова из области примењене уметности – 54. Дечји октобарски салонпод слоганом Чувајмо природу, да би она сачувала нас.
  • Обилазак Ретроспективне изложбе илустрације Добросава Боба Живковића, под називом БОБ, организоване у оквиру Салона савремене примењене уметности  у сарадњи са издавачком кућом Креативни центар. На изложби је приказано више од пет стотина радова.
  • Стална поставка – деца су погледала и колекције Музеја примењене уметности и открила  лепоту и разноликост њихових садржаја.

Програм радионице:

                       Радионица је осмишљена у жељи да деца развију свест о основним еколошким појмовима, проблемима одлагања отпада и поступцима искоришћавања отпада кроз креативну игру и ликовно обликовање.

                 Деца су на радионици потпуно мењала изглед и намену предмета кроз правилну употребу неискоришћеног материјала и  уз ликовну интервенцију. Обликовањем материјала који нас окружује (картон, пет амбалажа, пластичне кесе, папирна маса, жица…) израдили су скулптуре, слике и барељефе.

Колико су ученици уживали у свим активностима најбоље се види на приложеним фотографијама.

Поред активности у Музеју примењене уметности ученици су посетили и Галерију удружења ликовних уметника Србије и изложбу слика и скулптура Саше Монтиља – Лет.

Дан су засладили  Фердинанд кнедлама и шетњом Кнез Михаиловом улицом .

Author