ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2021.

Дечја недеља обележава се од 2. до 10. октобра, под мотомДете је дете да га волите и разумете.Програм обележавања Дечје недеље у нашој школи:

Понедељак 4.10. – Спортски дан за ученике од 1. до 8. разреда. У Жућином паркићу у термину од 10 до 13 и 30 часова биће постављено неколико станица које ће ученици обилазити и на којима ће имати прилику да испробају неке од заборављених игара ( бацање камена са рамена, обарање руку, скакање у џаку…).- У склопу пријема првака у Дечји савез, ученици другог разреда праве и додељују беџеве „Добродошлице“ за нову генерацију ђака првака. – Радионица са глумцем Миланом Босиљчићем биће реализована у холу школе за ученике 5. и 6. разреда.

Уторак 5.10.- Ученици 4. разреда ће у сарадњи са Центром за културу посетити Дворану парк где ће учествовати у музичко сценском спектаклу „То је моја музика“ бенда за децу Лилихип и Лилихоп.

Среда 6.10.- У Жућином паркићу, у 10 и 30 часова за млађе разреде, а у 12 и 30 за старије разреде, биће организована традиционална трка „За срећније детињство“ за ученике II-VIII разреда. Одељењске старешине и предметни наставници физичког и здравственог васпитања ће, после одржаних одељењских трка, одабрати по 5 најбољих дечака и девојчица који ће се такмичити у оквиру разреда.

Четвртак 7.10. – Излети до Рисовачке пећине или музеја

Петак 11.10. – Радионица Илустрована музика у оквиру часова слободних активности Хора и оркестра и Цртања, сликања, вајања. Поставка радова биће у холу школе.

– Финални турнир у екипним спортовима за ученике од 5. до 8. разреда.

– У оквиру одељења Дечја недеља ће бити обележена низом активности: Разговор о дечјим правима, дан лепих речи, поклон пажње, израда играчака, игре некада и сада, дружење између одељењских заједница, литерарни радови на тему дечјих права

– Представници Ученичког парламента учествоваће у сусрету Ученичких парламената основних и средњих школа 5.10.2021. и одговориће на онлајн интернет кампању „ Желим да разумеш“.

– Током трајања Дечје недеље ученици од 5. фо 8. разреда ће организовано посетити школску библиотеку и упознати се са новим насловима (на часу српског језика у договореним терминима).

Author