ДАН ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ

У петак 13.5.2022. обележили смо Дан демократске културе . Дан демократске културе је једна од активности пројекта „Квалитетно образовање за све“, који финансира Савет Европе а реализује се у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Активности су реализоване током читавог дана. Ученици старијих разреда су имали спортски дан у оквиру ког су се такмичиле екипе дечака и девојчица. Том активношћу смо желели да подигнемо свест о поштовању различититости измећу полова и да покажемо да девојчице могу да парирају дечацима у свим спортовима.

Наши гости била су деца из удружења „Деца у срцу“ као и предшколци вртића „ Чаробна школица“. За њих смо припремили позоришну представу у којој су глумили ученици трећег разреда. Поред тога ученици који су се доселили у нашу земљу из друге државе или припадају другој култури припремили су презентације о својим обичајима, веровањима, специфичностима култура из којих долазе. Организовна је и заједничка активност са гостима.

Све активности реализоване су у циљу подизања свести о важности разликовања култура других народа , поштовању различитости, јачању тимског духа и сарадње.

Захваљујемо се компанији „Књаз Милош“ која нам увек изађе у сусрет донацијама својих производа.

Author