ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2022.

План активаности у Дечијој недељи

Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права, ове године се одржава под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?“. Oбележава се од 3. до 9. октобра.

Понедељак 3.10.

Беџеви „Добродошлице“ 

– Ученици другог разреда праве и додељују беџеве „Добродошлице у Дечији савез “ новој генерацији ђака првака.

Уторак 4.10.

– Представници Ученичког парламента организоваће заједничку активност са ученицима првог разреда на тему“ Рециклажа“. Заједно ће правити играчке од рециклираних материјала које ће након часова бити изложене у холу школе.

Среда 5.10.

– Kњижевница Ана Плавшић представиће у холу школе  ученицима 3.разреда своју књигу „Авантуре младог Милисава“ .

– Да се расте здраво-спорт је оно право – Јована Прековић, олимпијска шампионка у каратеу и најбоља спортисткиња Србије у 2021. години и њен тренер Роксанда Атанасов презентују свој спорт.

Четвртак  6.10.

– Представљање ликовне изложбе ученика старијих разреда на тему „Буди дете“

Финални турнир у екипним спортовима за ученике од 5. до 8. разреда.

Поклањање књиге школској библиотеци. Током трајања дечије недеље ученици доносе по једну књигу из области дечје књижевности или школске лектире. Књиге предају одељењским старешинама,  који ће их у четвртак однети у школску библиотеку.

Петак 7.10.

– У Жућином паркићу, у 11 часова за млађе разреде, а у 12 и 30 за старије разреде, биће организована традиционална трка „За срећније детињство“ за ученике од I-VIII разреда.

Related Images:

Author