“ПРВИ ЂАЧКИ КОРАЦИ” – ДОЧЕКУЈЕМО ПРЕДШКОЛЦЕ

Наше учитељице које ће учити будуће прваке дочекале су предшколце и приредиле им низ занимљивих активности.

Десанка Стевановић, учитељица будућег 1. разреда, са четвртацима је срдачно дочекала будуће првачиће. Заједно су истраживали свет графомоторике и креативности те делили радост кроз физичке активности. Топла добродошлица и први кораци у школски живот су загарантовани.

Маја Продановић, учитељица будућих првака, открила је предшколцима чари танграма и оригамија. Кроз ове активности, деца су развијала фину моторику и креативност, учећи да уметност настаје из једноставних облика. Фотографије сведоче о њиховим малим, али значајним уметничким делима и говоре о њиховим осећањима.

Учитељица будућих првака, Јасна Живковић, одржала је радионицу посвећену бројевима и основама математике. Одушевљење и знатижеља које су деца показала били су прави показатељ њихове заинтересованости. Предшколци су кроз игру и креативне активности откривали лепоту и забаву у свету математике, што је кључан корак ка њиховом позитивном ставу према школи и образовању уопште.

Учитељица Марија Луковић са будућим првацима спровела је креативну радионицу под називом “Луткице (Варјачице, Штапићи, Кашичице, Прстићи)”. Циљ ове радионице био је подстицање емоционалног, когнитивног, социјалног развоја, креативности и фине моторике деце. Заједно су оживели цртане ликове, јунаке из омиљених бајки и спортисте, а кроз интерактивне игре са воћем и поврћем истицали су важност здраве исхране. Сарадња са четвртацима омогућила је вршњачко учење и изградњу драгоцених дружељубивих веза. Погледајте наше мале, велике уметнике у акцији!

Related Images:

Author