Дечја недеља се ове године одржава од 6. До 12. октобра.
Овогодишњи мото је „СВАКО ДЕТЕ СРЕЋНОГ ЛИЦА ЧУВА ЈЕДНА ПОРОДИЦА“

Овако ћемо је ми обележити:
– Ученици од 1-8 разреда учествују у литерарном и ликовном конкурсу на тему „СВАКО ДЕТЕ СРЕЋНОГ ЛИЦА ЧУВА ЈЕДНА ПОРОДИЦА“. Одељењске старешине и предметни наставници прикупљају радове и излажу испред својих учионица као и у холу школе. Најбољи радови биће награђени.
6.10.
– Одржаће се дечија представа „ Бонтон- 4 чаробне речи“.
– Ученици другог разреда правиће беџеве добродошлице за ученике првог разреда.
– У 12 часова одржаће се такмичење у надвлачењу конопца или скоку у даљ за ученике првог и другог разреда.
7.10.
– У 12 часова у Дому омладине чланови Ученичког парламента присуствоваће предавању „Породица као темељ друштва“. Предавање ће одржати социјални радници Немања Никић и Биљана Стојановић.
– Ученици првог разреда посетиће градску библиотеку.
– У 12 часова одржаће се такмичење у надвлачењу конопца или скоку у даљ за ученике трећег и четвртог разреда.
8.10.
– Туристички возић превозиће ученике од првог до четвртог разреда на релацији Рисовачка пећина – Музеј.
– Од 18 часова у холу школе, организоваће се турнир ученика 5. и 6. разреда у стоном тенису. Екипе чине по два дечака и две девојчице. Родитељи су позвани да пруже подршку и учествују у такмичењу.
9.10.
– У 12 часова у холу школе одржаће се проглашење победника на конкурсу на тему „СВАКО ДЕТЕ СРЕЋНОГ ЛИЦА ЧУВА ЈЕДНА ПОРОДИЦА“. Победници ће представити своје радове и примити пригодне награде.
– Од 18 часова у холу школе организоваће се турнир ученика 7. и 8. разреда у стоном тенису. Екипе чине по два дечака и две девојчице. Родитељи су позвани да пруже подршку и учествују у такмичењу.
10. 10.
– У холу школе одржаће се продајни базар на ком ће ученици по симболичним ценама продавати половне играчке, књиге, школски прибор, гардеробу, продукте свог рада. Сва деца, наставници и родитељи би требало да присуствују и учествују у овом програму. Прикупљен новац се уплаћује на жиро-рачун Центра за социјални рад на број 840-136667-49, Пиб 100994457 и биће искоришћен за опремање стана у згради солидарности који је намењен пунолетној деци, стамбено необезбеђеној који излазе из система социјалне заштите и имају право да се годину дана задрже у том стану до свог осамостаљивања. Свако одељење ће имати свој штанд.
– За ученике од 5-8 разреда одржаће се маскенбал у термину од 19 до 21 час у холу школе. Тема маскенбала је 70-те.

Related Images:

Author